Danan matka maailman ääriin

Heippa! Dana lähtee nyt sitten ylläpitoon. Kyllä, luitte oikein. Danaa kävi viikonloppuna katsomasa 12 vuotias tyttö äitinsä kanssa meillä täällä Ypäjällä. Tarkoitu oli, että mikäli tyttö hevosen kanssa pärjä niin sinne se lähtisi, ja näin sitten tapahtuukin helmikuun alun ja puolenvälin välillä!


Tytöllä olisi tarkoitu valmentautua viikottain, sekä kilpailla heti kun vain tulee tutuksi hevosen kanssa. Danan kanssa hän sai laukat nousemaan kuin napin painalluksesta, mutta oli hiukan hakemista kun on varmasti tottunut noihin ratsastuskoulu hevosiin, että kun ei tee mitään, ne menee uraa pitkin. No, Danahan meni seinää päin. Sitten tyttökin havahtui niin alkoi homma toimimaan.

Muutaman kerran hyppäsivätkin siinä, alkuun likalla oli hiukan fiilis ettei olisi kontrollia. Kuitenkin laitettuani pessoan alempaan reikään ohjat, alkoi likallekkin tulla sellainen fiilis että hevonen on paremmin hallinnassa. He todella tykkäsivät toinen toiistaan!

Dana lähtee siis Valkeakosken ja Toijala väliin Tarttilan pieneen kylään tallille, jossa on hänen lisäkseen kaksi shetlanninponia, kotitallille. Lähellä on kenttä ja maneei, sekä pihassa heillä oma nurmikenttä sekä estekalusto. Tyttö on estepainoitteinen, joten siihen Dana on aivan loistava opetushevonen ja tulevaisuuden kisatykki aikaluokkiin!


Niko on nyt ollut hiukan rasittava. Kaatoi porttinsa, tuhosi aidat, otti oritaistelua toisella puolella aitaa toisen orin kanssa ja huoh. Noh, Niko siis sai kiksit kun tallinpitäjän ori oli siinä tien viereisessä aidassa ja alkoi "haastamaan" Nikoa. No, Niko tietty lähti mukaan ja vaaratilanne oli aika suuri. Onneki kaikki paikat, hevoset sekä ihmiiset ehjiä.

Myöskin Niko on ottanut nyt työkseen alkaa testaamaan kuskia matkalla kääntymällä kotiin päin, että onko ihan pakko mennä töihin. Alkuun yritti alkaa keulimaan mutta se leikki loppui omasta toimestani samantien. Sitä en itse siedä hevoselta tippaakaan. Sille laitoin heti pisteen.


Nyt on ollut onneksi ihan kiltisti *koputtaa puuta*. Tänään olisi tarkoitus hieman kokeilla uudestaan tuota hyppäämistä, kun toissapäivänä meni kavalletti pyörien mahan alla ja tuhannen puun päreiksi. Onneksi ei sattunut mitään. Eilen ei uskaltanut hipaistakkaan laukka puomia vaan veti isolla loikalla yli.

Postauksen Kuvat vanhoja uusien puuttuessa!

- Rosa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ypäjän Hevosopito

Turhat hevoset? Ex-ravurit?

Ratsastus, mitä se on ?