Koulu vääntöä, väntöä ja vääntöä

Heippa! Nyt uuden vuoden jälkeen ollaan menty aikalailla koulua. Danalla hyppäsin pieniä kavalletteja yksi päivä kun oli neitillä parin viikon vapaan jälkeen aika paljon energiaa. Enempi kerron nyt aika järjestyksessä.


Eli muutama päivä sitten menin ensin Nikon ja sen jälkeen Danan. Menin Nikolla siis seuraavana päivänä hiukan epäonnistuneemman hyppypäivän jälkeen mistä löytyykin videota youtubesta. Video linkattuna tähän alle. Tehtiin paljon koulutyöskentelyä ravissa että saataisiin Niko aktiiviseksi ja kokoamaan itseään hiukan enemmän, että ulkopohje menisi läpi. Se alkoikin sujua oikein mallikkaasti! Jonna oli omalla hevossellaan mukana ja innoti minut kokeilemaan kavalletilla uudetaan paremmalla laukalla ja mielellä, että miten se tänään sujuisi. Se meni oikeastaan todella hyvin! Tultiin muutaman kerran kolmoissarjaa ja sitä rataa. Niko alkoi oikeasti jopa yrittämään niillä esteillä eikä juossut kuin patalaiska mato estettä kohti. Se oli positiivinen yllätys.

                                                           (väärä päivämäärä)


Sen jälkeen meninkin Danan. Dana oli niin kuumalla päällä, ettei kouluratsastuksesta tai edes ravaamisesta tullut mitään. Annoin sen suorilta sitten laukkailla siinä maneesissa, alkulämpät tuli kuitenkin hyvin myös kun kävelimme maneesille. Se lähti aivan hurjaa vauhtia ja kuumotteli ympäri maneesia. Nauroin koko sen ajan mitä olin selässä, Dana oli vain niin energinen. Ensimmäiselle pikku "esteelle" se kielsi koska siinä oli aivan kamal lankku! Siitä pelleilystä pääästiinkin heti ensimmäisellä eroon eikä Dana enää yrittänytkään kiellellä. Dana yllätti positiivisesti! Loppuun yritin saada Danaa rennoksi eteen ja alas joka onnistui kohtalaisesti, sillä energiaa olisi pitkän laukkailun ja kavallettien ylittämisen jälkeen ollut lisää. Juoksi kerran jopa seinää päin, kun ohjasin Danaa oikealle mutta Dana ei osannut päättää kuuntelisiko mua vai menisikö toiseen suuntaan. Seinä ehti ennen Danan päätöstä. Videossa myös Danasta pätkiä!


Kaksi päivää takaperin menimme itseksemme koulua ja saatiin todella hienoja pätkiä! Milla, Danan vuokraaja meni Danalla ja tallinpitäjämme omalla hevosellaan samaan aikaan. Niko kokosi itseään oikein hienoksi ja saatiin oikein hienoa ja aktiivista laukkaa! Olen todella ylpeä siitä miten Niko suoriutui. Tehtiin muutamat vastalaukka kaarteet myös harjoituksen vuoksi ja nekin onnistuivat loistavasti. Treeniä voi jatkaa hyvillä mielin!


Eilen  menin Nikolla Hevosopiston ratsastustuntini, joka kuuluu meidän opiskeluumme. Niko käyttäytyi todella mallikkaasti vaikka oli paljon vieraita tammoja maneeissa. Ei mitään pöhinää eikä jännittyneisyyttä. Tästäkin saatiin todella hyvää yhteistyötä aikaiseksi! Minua oli kuvattukkin huomaamattani, ja video niistä löytyy myös youtubesta, linkkinä tässä alla.Tehtiin aika yksinkertaisia tehtäviä, mutta sain Nikon todella hyvin kuulolle. Lopputunnista poika alkoikin jo väsyä.

Tänään aion myös hiukan hypätä Danalla, sillä mahdollinen ylläpitäjä ulee kokeilemaan Danaa lauantaina äidinsä kanssa ettei Dana olisi aivan sika, on palauteltava vähän perusjuttuja esteiltä muistiin. Erillisen kuvapostauksen teen varmaankin vielä Danansta tänään! Kaikki kuvat ovat toisapäiväisestä kouluväännöstä!

- Rosa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ypäjän Hevosopito

Turhat hevoset? Ex-ravurit?

Ratsastus, mitä se on ?